Den viktiga sömnen och återhämtningen

Vare sig målet inom idrotten är en toppkarriär i världens främsta lag, eller hålla igång för kroppen och knoppens skull – finns det en sak dessa har gemensamt. Utan sömn och återhämtning ser du nämligen inte några framsteg.

Resultatet kommer i vila

För att komma i form och utvecklas måste du pressa dig under träningen, det är allmänt känt. Men det är även minst lika viktigt att du ger din kropp en chans att vila efteråt.

Det är nämligen i vilan som kroppen börjar sitt uppbyggande av allt det nya som träningspasset fört med sig, och i sömnen och vilan blir energidepåerna påfyllda och kroppens system kan bygga upp musklerna. Således vid nästa träning tar kroppen i bruk allt det nya den lärt sig – och utveckling sker. Detta är en balans som alltid är viktig att ha med sig.

Sov gott med ull

Att välja ull till din säng är ett smart val för både din kropp och själ. Ullen har en rad fördelar så som förebyggande av värk- och ledbesvär, ökad blodcirkulationen och minskning av kramper och krypningar – vilket är ett utmärkt val för dig att landa mjukt i efter dagens träningspass. Klicka dig vidare online och lär känna vårt sortiment. Vi finns här för dig på din träningsresa, från start till mål.