Ta väl hand om dina fötter

Fötterna är en av kroppens viktigaste beståndsdelar. För dig som utövar någon sport, till exempel fotboll är fötterna en förutsättning för att du ska kunna spela fotboll.

När vi spelar fotboll anstränger vi fötterna och de är instängda i varma, svettiga skor. Med andra ord är vi inte särskilt snälla mot fötterna. Därför ska du se till att ta hand om dem. Men det kan vara svårt att veta hur man vårdar sina fötter på bästa sätt. Därför får du här nedan några tips.

Vårdande produkter

Till att börja med behöver du ha bra produkter som vårdar dina fötter. Några exempel på produkter som används inom fotvård är fotfil, fotkräm och nagelsax. Om du inte redan har dessa produkter hemma är det dags att du köper hem dem. Beställ online om du vill få produkterna levererade hem till dig.

Så vårdar du dina fötter

När du har fått hem dina produkter är det dags att du lägger lite tid på att ge dina fötter extra vårdnad. Det första steget till att vårda fötterna är att mjuka upp dem. Det kan du göra i ett fotbad. När fötterna är mjuka kan du fila dem för att få bort förhårdnader och döda hudceller. Slutligen kan du använda en fotkräm för att göra fötterna mjuka.