Lindome – en stor plats på en liten yta

Lindome kan på kartan framstå som en liten och kanske till och med oansenlig plats, men detta är en spännande ort där stor fokus läggs på idrott. Lindome började utvecklas i rasande fart under 70-talet då man etablerade ett centrum med bland annat skola, bibliotek och butiker.Det blev snabbt en populär plats att bo på eftersom orten har en väldigt naturnära känsla, samtidigt som man har storstaden Göteborg bara 1,5 mil bort. Här finns heller inga stora industrier som stör tillvaron.

2286772-stilla-sjo

Idrott

Idrotten har alltid legat Lindomeborna varmt om hjärtat och man har valt att främst lägga krutet på den plats där det gör allra mest nytta: ungdomsidrotten. Andra orter av samma storlek och folkmängd som Lindome har ofta bara ett fåtal sporter att välja mellan om man vill spela officiellt. Man får i stort sett välja mellan att lira fotboll eller innebandy, alternativt att sitta och åka flera mil till en annan ort där fler idrottsklubbar finns tillgängliga. Har man föräldrar som är beredda att skjutsa så kan det givetvis fungera, men har man inte det så får man glatt nöja sig med vad som finns. Lindome erbjuder dock ett stort urval av sporter så att alla ska kunna hitta något som passar dem. Du kan till exempel:

  • Spela fotboll i Lindome GIF
  • Utöva gymnastik i Lindome GF
  • Bli näste Jan -Ove Waldner hos Lindome BTK
  • Få svart bälte i Judo hos Lindome JK
  • Lära dig orientering och skidåkning hos IK Uven

Flera kända idrottare har kopplingar till Lindome. Seglaren Rasmus Myrgren som bland annat vann brons i OS i London 2008 är född här. Friidrottarna Christian Olsson och Erica Johansson har båda varit bosatta här.